Ahlan Wasahlan
Free Image Hosting at allyoucanupload.com

Sahabat Cinta Alam
Campaign

PAS UNTUK SEMUA

Web Pilihan
Blog Terpilih
Bebaskan Palestin
Visitors
free web counter
Munajat
Free Image Hosting at allyoucanupload.com

DENGAN IZIN KERAJAAN UMNO - SIRI 1
Sunday, December 30, 2007
Bismillahirahmanirrahim

Assalamualaikum

Mutaakhir ini, sibuk dan heboh diperkatakan tentang demonstrasi dan perhimpunan haram yang diadakan yang dikatakan boleh mengancam kestabilan politik negara seterusnya boleh menimbulkan huru-hara dan ketidaktenteraman masyarakat dan mengundang 1001 masalah kepada negara itu sendiri.

Semua pihak memperkatakannnya, dari Pihak kerajaan sendiri yang tentu sekali 100% tidak bersetuju, para tokoh akademik, tokok-tokoh agama, Bapak-Bapak Mufti, tak terkecuali orang-orang awam dengan komen masing-masing.

Ya, pembangkanglah yang akan menghancurkan negara dengan aktiviti-aktivitinya seumpama perhimpunan haram, ceramah politik dan sebagainya. Rakyat perlu menolak pembangkang. Kerajaan BN lah yang perlu disokong dan didokong oleh semua lapisan masyarakat kerana kerajaan inilah yang terbaik.

Kerajaan inilah yang menjaga agama, kerajaan inilah yang menyatupadukan kaum, kerajaan inilah yang menjaga kebajikan rakyat.

Kononnya......
Kita terlupa yang Kerajaan inilah juga penganjur no.1 maksiat di Malaysia. Kita mungkin tidak melihat aktiviti maksiat sebagai pengancam kestabilan dan keamanan negara kerana ia hanyalah suatu bentuk hiburan dan permainan tetapi kefanatikan atas hiburan inilah sebenarnya yang akan menghancurkan negara. Dan semuanya berlaku baik atas anjuran kerajaan sendiri dan juga DENGAN IZIN KERAJAAN UMNO yang dikatakan membawa pendekatan Islam Hadhari.

Apa garispanduan Islam Hadhari kepada dasar hiburan di negara kita

Soalan ini ditujukan khusus buat menteri-menteri agama, buat para Ustaz UMNO dan buat para mufti sekalian yang redha dengan pemerintahan UMNO. Apa guideline atau garispanduan atau perbincangan di kalangan Ulamak UMNO dalam soal hiburan baik dalam soal persembahan hiburan di tempat awam, soal isi kandungan televisyen, soal isi kandungan mediacetak seumpama majalah dan akhbar dan apasaja yang melibatkan isu hiburan di Malaysia ini.

Baru-baru ini, Majlis Fatwa mengkaji penggunaan dakwat untuk digunakan sebagai cop jari dalam pilihanraya, dan terkini Majlis Fatwa nak mengkaji riba dalam PTPTN tu, nak kaji ia riba atau tidak, walaupun ia jelas ia riba dan menindas masyarakat.

Rupa-rupanya tak banyak perkara yang bercanggah dengan Islam di Malaysia kita ni, hanya soal-soal diatas sahaja yang dianggap bercanggah dengan Islam dan perlu dikaji.

HOIIIII.....TIDUR KE? Itu sergahan kasarnya bagi mereka yang cukup geram dengan suasana pesekitaran sekarang yang padat dengan aktiviti maksiat. Seolah-olah masyarakat sekarang sudah buta dan tuli dengan suasana, atau sudah lali dengan persekitaran begini. Kalau orang awam yang buta dan tuli, tak mengapalah sebab mereka jahil tentang agama. Bagaimana pulak dengan para Ulamak dan Mufti, kenapa diam membisu tentang garispanduan hiburan ini.

ALhamdulillah, kita ada mufti perak yang berani berkata benar pada pemerintah yang zalim, tapi oleh kerana memang Malaysia ini negaranya sekular dan dasarnya bukan Al-Quran Hadith, suara mufti ini ibarat suara rakyat biasa yang tak perlu diambil berat sangat. Walaupun Mufti itu bukan bercakap atas nafsunya, tapi berbicara atas dasar kebenaran bersumberkan Al-Quran Hadith.

Apa yang berlaku di Malaysia ?

Malam ini bakal menyaksikan sambutan detik 12 malam untuk menyambut Tahun Baru. Dr.Yusuf Qardhawi ada mengeluarkan fatwanya yang menyambut Tahun Baru Masihi dengan sambutan seumpama orang kafir boleh merosakkan aqidah seseorang itu. Rosak Aqidah tak ada dalam perlembagaan Malaysia ini, kamu nak tukar agama, cukup 18 tahun, silakan. Nak saman Mahkamah, tak payahlah, nanti kamu pulak dicaj sebagai menghina mahkamah.

Itu sambutan tahun baru, di sepanjang tahun pun begitulah, hiburan berleluasa boleh dinikmati secara aman di Malaysia oleh siapa sahaja. Yang haram adalah demonstrasi oleh pembangkang sahaja, yang aman ialah berdansa sampai pagi di kelab-kelab dangdut, meneguk arak di pub-pub, menghadiri konsert artis lucah diizinkan dan diberi permit oleh Kerajaan Malaysia yang didokongi UMNO. Khabarnya Tigershow pun boleh diniqmati di sesetengah kelab tertutup di ibu kota. Spa dan kedai-kedai urut pula beroperasi sebagai sarang pelacuran. Dan Gay, pondan juga dapat melakukan kegiatan terkutuk mereka dengan aman kerana penguatkuasaan ibarat hangat-hangat taik ayam.

Kenapa hangat-hangat taik ayam ? Jabatan Agama Islam Hadhari lebih sibuk memantau penceramah di surau-surau, dan lebih sibuk merobohkan surau-surau dari menjalankan tanggungjawab mereka sebenar.

" Anak awak kerja di mana ? " tanya seorang jiran

" Anak saya kerja di Jabatan Agama " Jawab makcik tu

" Alhamdulillah, bagaimana kerjanya " tanya jiran tu lagi

" Dia pergi tangkap penceramah pembangkang di surau-surau, dan merobohkan surau-surau yang dikuasai pembangkang " jawabnya dengan bangga

Begitulah senarionya, rumah-rumah urut dan disko dangdut diberi permit dan lesen untuk beroperasi, sebaliknya tanah-tanah setinggan yang didiami oleh rakyat miskin dan dikawasan setinggan ini didirikan surau tempat beribadah, habis dirobohkan oleh Kerajaan yang prihatin ini.

Siapa yang zalim ? Bukan sahaja pemimpin yang mengarahkannya sahaja yang bertanggungjawab di depan Allah kelak, bahkan tangan yang mengundi dan memangkah yang memberi kemenangan kepada pemimpin ini pun kelak tidak akan terlepas disisi pengadilan Allah.

Antara Konsert-Konsert Lucah yang diberikan permit dihidangkan kepada masyarakat MalaysiaAdakah ini dasar Islam Hadhari yang mereka laung-laungkan, tidakkah ini juga bakal menghancurkan negara bila masyarakat dihidangkan dengan hiburan yahudi yang sarat dengan aksi lucah, yang mampu merangsang nafsu-nafsu manusia. Saya berani katakan ini adalah antara punca berlakunya kes penganiayaan seks pada kanak-kanak seperti yang berlaku pada adik Nurin Jazlin dan kes-kes sebelum ini.

Jelas, semua ini dengan IZIN KERAJAAN UMNO untuk dihidangkan kepada masyarakat, supaya masyarakat terus hanyut dengan hiburan yahudi ini dan terus mengekalkan mereka memerintah dengan korup dan bergelumang dengan penyelewengan dan rasuah.

UNDI UMNO DAN BN, BERDOSA, HANCUR NEGARA !!!!

Labels: ,

posted by Tolhah @ 3:59 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
DUSTURUNA


Demi Masa
Previous Post
Archives
Pelawat
Say Something
Pelawat
Powered by

Free Blogger Templates

BLOGGER

Semoga kita beroleh Keampunan ALlah SWT